Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi
Sevgi, Emek ve Gönül Birliğinde 35 Yıl
İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi, mezun ve mensup eşleri ile öğretim üyelerinden oluşan bir grup öncü kadının girişimleri ile 1988 yılında kuruldu.
Gönüllülük esası ile bir araya gelen üyelerin, kuruluş tarihinden itibaren küçük adımlarla, ancak büyük heyecanla başlattığı etkinlikler zamanla büyük hedeflere dönüşerek, üniversitemize kalıcı eserler kazandırmanın yanı sıra, camianın sosyal ve kültürel hayatına da yeni bir soluk getirdi.
1992 yılında yapımı tamamlanan Gümüşsuyu Kız Öğrenci Yurdu, sevgi, emek ve gönül birliği ile bir araya gelmiş Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi üyelerinin özverili çalışmalarının bir simgesi olarak bugün 50 kız öğrencimize barınma olanağı sağlıyor. Bugüne kadar gerek ülkemizin önde gelen kuruluşlarının ve İTÜ’ye gönül vermiş dostların sponsorluğunda, gerekse tamamen kendi çabaları ile düzenlediği sayısız klasik müzik konserinde, dünyaca ünlü pek çok Türk ve yabancı sanatçıyı İTÜ camiası ile buluşturan Komite, “Burs Kampanyasına Destek” amacıyla konser organizasyonlarının yanı sıra, bale, yurt içi ve yurtdışı gezileri, kermes, defile, yemek, brunch, sergi, tiyatro, panel, konferans, briç kurs ve turnuvaları, resim ve yoga kursları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirdi.
Tüm etkinliklerden elde ettiği geliri İTÜ Vakfı Burs Fonu’na aktaran Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi, her yıl 200 civarında İTÜ öğrencisine verdiği karşılıksız bursla, yemek yardımlarıyla, Giysi Odası’yla geleceğimizin yapı taşları gençlerimizin pek çok sorununa çözüm üreten, kucak açan bir aile oldu.
Altın ve Gümüş Arı Ödülü
İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi, İTÜ öğrencilerine sağladığı uzun soluklu burs desteği nedeniyle pek çok defa İTÜ Rektörlüğü Altın Arı ve Gümüş Arı Ödülü’nü aldı.
Pandemi kısıtlamalarına rağmen burs desteği
Pandeminin olumsuz yansımalarıyla etkinlikleri büyük ölçüde kesintiye uğrayan Komite, bu dönemde de ihtiyaç içindeki öğrencilerin mağdur olmaması için çabalarını sürdürdü, bağışçılarla bağ kurarak sağladığı desteklerle öğrencilere elini uzattı. Yeni dönemle birlikte planladığı etkinliklerini, 2022 yılı başından itibaren Vakıf-Üniversite ilişkileri bağlamında ortaya çıkan yer sıkıntısı nedeniyle gerçekleştiremeyen Komite, öğrencilere aktaracağı burslar ve bağışlar konusunda yaşadığı ciddi sıkıntıyı aşmaya çalışırken, İTÜ’lülerin ve İTÜ dostlarının desteğine her zamankinden çok ihtiyaç duyuyor.
Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi Yönetim ve Alt Komite Üyeleri
Şaduman BANGER (Başkan)
Sibel BEŞKARDEŞ EKİT (Başkan Yrd.)
Şadiye KARADOĞAN (Danışman Bşk.)
Aysun YÜCEKAL (Koordinatör)
Zeliha DİLEK (Sayman)
Şerife ÖZKAYNAK (Yazman)
Mukaddes ÖZDEMİR (Sosyal Alt Komite Yürütücüsü)
Mısra YILMAM (Gezi ve Kültür Alt Komite Yürütücü Üyesi)
Nuran BAYKAL (Rehberlik ve Burs Alt Komite Yürütücü Üyesi)
Giysi Odası
İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesinin bir projesi olarak 2007 yılında Ayazağa Kampüsünde hayata geçirilen ve yıllarca İTÜ öğrencilerinin giysi ihtiyacını karşılayan Giysi Odası, 2017 yılında Prof. Dr. Mahir Vardar’ın katkıları ile yenilenerek, “İrem Vardar Giysi Odası”adı ile yeniden açıldı. Mezun, mensup ve çeşitli firmaların bağışlarıyla 15 yıldan bu yana İTÜ öğrencilerinin giysi, küçük ev gereçleri ve kişisel bakım ihtiyaçlarına yönelik gereksinimlerinin ücretsiz karşılandığı Giysi Odası, bu işlevi ile üniversitede önemli bir sosyal sorumluluk rolü üstleniyor.
Giysi Odası’nın açık olduğu Eylül-Haziran döneminde her yıl 700’ü aşkın öğrencinin her türlü giysi, kişisel kullanıma yönelik ihtiyaçları ile ev eşyası gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Pandemi döneminde de bu desteğini sürdüren Komite, Giysi Odası’nı belirli bir dönem açık tutarak öğrencilere ulaşmaya çalıştı, pek çok ihtiyacı da bağışçı ile öğrenci arasında koordinasyon sağlayarak ulaştırdı.
İREM VARDAR GİYSİ ODASI
Pazartesi ve Perşembe günleri 11.00 ile 15.00 saatleri arasında açıktır.
İTÜ Öğrencilerimizin;
Giyecek, Mutfak Gereci, Battaniye, Yorgan, Nevresim, Tül, Halı gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Sayın Bağışçılarımız;
Sizler de evlerinizdeki kullanabilir durumda olan eşyalarınızı bize bağışlayabilir ve öğrencilerimize ulaştırmamızı sağlayabilirsiniz.
Adres: İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Merkezi Derslik Binası A Blok - Giriş Kat / İstanbul
İletişim: 0537 921 82 32 - komite@ituvakif.org.tr